Als makelaar zijn wij vaak op pad | Bij voorkeur bezoek op afspraak

Agrarische verkoop en taxaties

Bij Makelaardij Middelbrink bent u aan het juiste adres voor de verkoop en taxatie van agrarisch vastgoed. Gerard Middelbrink, een ervaren Register Taxateur, biedt u maatwerk en deskundige begeleiding bij elke stap van het proces. Ontdek hoe onze expertise en persoonlijke aanpak u kunnen helpen.

Advies nodig?

Wij helpen je graag met het zoeken naar de juiste oplossing voor jouw vraag.
Aarzel niet om contact met ons op te nemen en bel direct!

0527 - 25 33 70 - 0521 - 82 02 10

Gerard Middelbrink: Uw specialist in agrarisch vastgoed

Gerard Middelbrink is een erkende Register Taxateur, gespecialiseerd in landelijk en agrarisch vastgoed. Om de hoogste kwaliteit te waarborgen, volgt hij jaarlijks diverse cursussen. Deze voortdurende scholing zorgt ervoor dat de kennis en vaardigheden altijd up-to-date zijn, essentieel in een vakgebied waar maatwerk de standaard is. Elke agrarische taxatie begint met het vaststellen van het doel, waarna het te taxeren object grondig wordt onderzocht. Het uiteindelijke rapport wordt opgesteld en indien nodig besproken met de accountant of bank, waarna eventuele aanpassingen kunnen volgen. Dit resulteert in een eindproduct waarmee u jarenlang vooruit kunt.

 

Direct contact opnemen

Agrarisch vastgoed verkopen

Bij de verkoop van agrarisch vastgoed komt veel kijken. Makelaardij Middelbrink begeleidt u door het gehele proces, van de eerste kennismaking tot en met de uiteindelijke verkoop. We beginnen met een grondige inventarisatie van uw bedrijf en uw wensen. Vervolgens stellen we een op maat gemaakt verkoopplan op, inclusief professionele advertenties en een uitgebreide fotoreportage. We zorgen ervoor dat uw vastgoed breed onder de aandacht wordt gebracht, zowel via vakbladen als online platforms zoals Funda-in-business en onze eigen website. Tijdens de onderhandelingen staan wij u bij om de beste prijs en voorwaarden te realiseren. Ons doel is een succesvolle verkoop waarbij beide partijen tevreden zijn.

 

Agrarische taxaties

Een agrarische taxatie vereist specialistische kennis en ervaring. Gerard Middelbrink biedt maatwerk taxaties, aangepast aan uw specifieke situatie en behoeften. Of het nu gaat om de waardebepaling voor aan- of verkoop, bedrijfsopvolging, financiering of fiscale doeleinden, wij leveren een gedetailleerd en betrouwbaar taxatierapport. Hierbij wordt rekening gehouden met alle relevante aspecten, van privaatrechtelijke en publiekrechtelijke zaken tot productierechten en overige componenten. Door nauw samen te werken met uw accountant, zorgen we ervoor dat alle fiscale consequenties helder zijn en u niet voor verrassingen komt te staan. Ons doel is een transparant en begrijpelijk rapport waar u jarenlang op kunt bouwen.

 

De dynamische markt van agrarisch vastgoed

De markt voor agrarisch vastgoed is voortdurend in beweging, beïnvloed door externe factoren zoals overheidsmaatregelen en fluctuaties in de rentestanden. Gerard Middelbrink volgt deze ontwikkelingen nauwgezet om tijdig te kunnen inspelen op veranderingen in zowel de woningmarkt als de agrarische markt. Deze dynamiek maakt het werk boeiend en uitdagend.

 

Kantoorlocaties en werkgebied

Gerard werkt vanuit het kantoor bij de boerderij aan de Marknesserweg 17 te Emmeloord en het kantoor in Steenwijk, Kornputsingel 11. Sinds 2001 is hij actief in de agrarische wereld van verkoop en taxaties, met een focus op de Noordoostpolder en Steenwijkerland. Dit zijn de gemeentes waar hij is opgegroeid en die hij door en door kent. Deze regio’s hebben een diverse en inspirerende mentaliteit die goed bij Gerard past. Door zijn jarenlange ervaring en uitgebreide netwerk weet hij precies wat er speelt in deze specifieke gebieden.

Onze werkwijze

Bij Makelaardij Middelbrink hechten we veel waarde aan een gestructureerde en transparante aanpak. Onze werkwijze is erop gericht om u van begin tot eind te begeleiden, met een focus op maatwerk en samenwerking. Hieronder beschrijven we de stappen die we doorlopen om uw verkoop- of taxatieproces zo soepel en efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Kennismaking

Voor zowel taxaties als verkoopbegeleiding is een kennismakingsgesprek cruciaal. Het is belangrijk om uw doelstellingen te bespreken en elkaar beter te leren kennen.

Inventarisatie

Na de kennismaking volgt de inventarisatie, meestal gezamenlijk uitgevoerd tijdens een rondleiding op het bedrijf. Hierbij komen belangrijke onderwerpen aan bod. Een gesprek met de accountant is eveneens essentieel om de fiscale consequenties vooraf duidelijk te krijgen.

Presentatie

Na de inventarisatie wordt een verkoopplan opgesteld. Dit omvat onder andere de opstelling van advertenties en de fotoreportage. Belangrijke publicaties zijn vakbladen, Funda-in-business en onze eigen website. Voor taxaties werken we met een vast sjabloon, zodat alle relevante aspecten, van privaatrechtelijk tot productierechten, overzichtelijk worden gepresenteerd in een gedetailleerd rapport

Onderhandelingen

Geïnteresseerde kopers krijgen een rondleiding op het bedrijf, verzorgd door Gerard. Na de bezichtiging wordt contact opgenomen met de potentiële koper om een bod te bespreken. Dit wordt vervolgens met u doorgenomen en de verdere strategie wordt bepaald.

De deal is rond

Na een akkoord tussen koper en verkoper wordt een concept overeenkomst opgesteld. Zodra alle partijen het eens zijn over de inhoud, wordt de overeenkomst ondertekend en doorgestuurd naar de notaris voor de leveringsakte.

Nabeschouwing

Na een succesvolle overdracht volgt een bezoek aan zowel de verkoper als de nieuwe eigenaar voor een evaluatie. Dit informele moment biedt de gelegenheid om te bespreken hoe de nieuwe eigenaar zijn aankoop ervaart en hoe de verkoper zijn nieuwe levensfase beleeft.

Maak de eerste stap naar agrarische verkoop of taxatie

Bent u geïnteresseerd in een kennismaking? Nodig Gerard Middelbrink uit en ontdek wat hij voor u kan betekenen. Gerard kijkt ernaar uit u te ontmoeten en te helpen met uw agrarische verkoop of taxatie.

Contact opnemen

0527 - 25 33 70 of
0521 - 82 02 10
Op werkdagen van 9:00 - 17:00
[email protected]
Direct mailen?
Contact opnemen

Heeft u behoefte aan advies?
Wij bellen jou!

Als makelaars zijn wij vaak op pad. | Bezoek bij voorkeur op afspraak.
Copyright © 2024 Middelbrink Makelaardij. Realisatie: WDA