Als makelaar zijn wij vaak op pad | Bij voorkeur bezoek op afspraak

Een huis kopen

Van alle markten thuis.

Advies nodig?

Wij helpen je graag met het zoeken naar de juiste oplossing voor jouw vraag.
Aarzel niet om contact met ons op te nemen en bel direct!

0527 - 25 33 70 - 0521 - 82 02 10

Een huis kopen

Bij het kopen van een woning komt er veel op u af. Gerard Agnes werken dagelijks in de huizenmarkt en hebben veel ervaring met het aankopen van een nieuw huis.

Omdat we dagelijks actief zijn met taxeren en makelen, en de media en vakliteratuur bijhouden, weten wij goed wat er speelt. Zo is elk seizoen, elk jaar weer anders. Wij spreken uit ervaring, omdat we al meer dan 20 jaar actief zijn. Na een stijgende markt tijdens Corona, zien we nu een afvlakkende markt, maar niet voor elk segment! Ook de wijze waarop de markt reageert op loven en bieden, is verschillend.

Benieuwd wat de laatste stand van zaken is voor het type huis dat u zoekt?

Daarvoor kunnen wij u als aankoopmakelaar goed begeleiden. Uiteraard bepaalt u zelf wat u wilt: van het woning zoeken naar financieel advies, taxatie, aankoopbegeleiding tot en met de juridische afwikkeling bij de notaris. Met onze van te voren afgesproken prijs komt u achteraf niet meer voor onaangename verrassingen te staan.

De eerste stap naar een nieuw thuis

Het zoeken naar een nieuw huis begint vaak met oriënteren. Bepaal waar u wilt gaan wonen, landelijk of stedelijk, vlakbij het werk, familie, vrienden? Daarna zal uw financiële situatie in kaart gebracht moeten worden. Hoeveel wilt en kunt u de komende jaren uitgeven aan woonlasten? En kunt u daarvoor een hypotheek krijgen? In een oriënterend gesprek met één van onze partners leggen we graag uit wat er voor u mogelijk is.

 

Zoeken naar geschikte woning

Als u weet wat u wilt en kunt besteden, dan kunt u op zoek naar een geschikte woning. Samen met uw ‘aankoopmakelaar’ Middelbrink kunt u zoeken naar een woning die aan uw wensen voldoet. Hij/zij begeleidt u in het maken van uw keuzes. Zelf zoeken kan ook, bijvoorbeeld via internet of lokale etalages. Uit een zoektocht maakt u een top drie van de meest geschikte woningen. Denk hierbij aan criteria als omgeving, het aanzicht van de woning en hoe de foto’s op internet er uit zien. Na het maken van een selectie kunnen de bezichtigingen geregeld worden. Uw aankoopmakelaar Middelbrink regelt dit voor u met de verkoopmakelaar van het te koop staande huis.

Bezichtiging

Een bezichtiging is altijd spannend, voldoet het huis aan de verwachtingen? Tijdens een bezichtiging kunt u het huis van binnen en buiten goed bekijken. Uw aankoopmakelaar Middelbrink gaat met u mee. Hij/zij wijst u tijdens de bezichtiging op punten waar u zelf misschien niet aan hebt gedacht. Ook denkt de aankoopmakelaar mee op het gebied van bouwkundige staat, of juridische punten, zoals bestemming, recht van overpad. Sommige woningen hebben een te hoge vraagprijs en daarom zal de aankoopmakelaar ook een advies geven over de marktwaarde van het nieuwe huis en proberen barrières weg te nemen.

Uw ideale huis kiezen en onderhandelen over de voorwaarden.

De keuze of u een bekeken woning gaat kopen, neemt u na de bezichtiging. Naar welke woning gaat uw voorkeur uit? Wilt u de woning nogmaals bekijken om er helemaal zeker van te zijn? Uw aankoopmakelaar komt op voor uw belangen en zal in samenspraak met en namens u de onderhandelingen uitvoeren. Hij/zij is gespecialiseerd in het vak onderhandelen en weet waarop gelet moet worden om de woning tegen zo gunstig mogelijke voorwaarden aan te kopen.

Samen met uw aankoopmakelaar stemt u de te volgen strategie af. Soms zijn aanvullende onderzoeken nodig, zoals een bouwkundige keuring, verbouwingsbegroting, offerte asbestverwijdering en bouwvergunning . De aankoopmakelaar begeleidt deze onderzoeken.

Bod uitbrengen.

Als het eindbod door de verkoper wordt geaccepteerd, dan heeft u een nieuw huis gekocht. Gefeliciteerd! Maar de kurk kan nog niet van de fles, want nu komt de spannende fase waarin alles afgewerkt moet worden. Eerst wordt er een koopovereenkomst gemaakt en de aankoopmakelaar controleert of de overeenkomst aan alle voorwaarden voldoet.

 

Financiering regelen

Op het moment van aankoop moet de financiering geregeld worden. De aankoopmakelaar Middelbrink zorgt dat er contact wordt gelegd met de hypotheekadviseur. De hypotheek moet meestal binnen zes weken geregeld worden. Door de samenwerking vindt er een naadloze overdracht van informatie plaats en hoeft u zich als koper geen zorgen te maken over het bewaken van het proces. Nadat de financiering is geregeld, licht de aankoopmakelaar de verkoopmakelaar en notaris in dat de koop definitief is geworden.

Sleuteloverdracht

Het team zorgt voor de overdracht van gegevens aan de notaris. Deze kan dan de benodigde akten opstellen. Uiteraard worden de akten beoordeeld door de aankoopmakelaar Middelbrink.

Op de afgesproken dag vindt er een eindinspectie van de woning plaats, inclusief een opname van de meterstanden. Daarna gaan we met zijn allen naar de notaris. Nadat de handtekening is gezet, krijgt u de sleutel van uw nieuwe huis.

Contact opnemen

0527 - 25 33 70 of 0521 - 82 02 10
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00
[email protected]
Direct mailen? Dat kan natuurlijk ook!
Contact opnemen

Maatwerk of advies nodig?
Wij bellen jou!

Als makelaars zijn wij vaak op pad. | Bezoek bij voorkeur op afspraak.
Wat is mijn woning waard?
Er direct achter komen hoeveel jouw woning waard is? Klik dan hier

Wij bellen jou!

Laat je gegevens achter zodat wij contact met je op kunnen nemen

Laat jou gegevens achter
Copyright © 2024 Middelbrink Makelaardij. Realisatie: WDA