Mijn favorieten

Je huis verkopen

U wilt verhuizen; naar een groter of juist kleiner, een mooier of een ander huis, u bent toe aan een nieuwe fase in uw leven. Krijgen jullie gezinsuitbreiding en willen jullie groter wonen? Of zijn de kinderen juist het huis uit en willen jullie kleiner of goedkoper wonen?

Hoe dan ook, voordat er verhuisd kan worden, dient uw huidige woning verkocht te worden. Niemand zit op dubbele maandlasten te wachten. De verplichting aangaan van een nieuwe woning is altijd fijner wanneer u de zekerheid heeft over de verkoop van uw huidige woning.

Volledige verkoopbegeleiding
Makelaardij Middelbrink helpt om uw woning te verkopen. In samenwerking met Financieel advies Van der Wal bieden wij het totaalpakket Volgende Koop Thuis aan. Hiermee kunnen wij u volledig ondersteunen in het verkoopproces van uw huidige huis. Dus niet meer shoppen bij verschillende aanbieders, maar alles onder één dak.

U bepaalt zelf wat u wilt: van zoeken naar een woning, financieel advies, taxatie, aankoopbegeleiding tot en met de juridische afwikkeling bij de notaris. En dat alles voor een van te voren afgesproken vaste prijs.

Oriëntatie met verkoopmakelaar
Een huis verkopen is niet niks. U wilt eigenlijk al vooruit naar uw nieuwe thuis en tegelijkertijd moet er nog een oude woning verkocht worden. In een oriënterend gesprek met de verkoopmakelaar, worden de volgende aspecten door hem/haar aan u uitgelegd:
  • hoe de woning het beste kan worden gepresenteerd aan de markt,
  • welke verkoopmiddelen daarvoor het beste ingezet kunnen worden, Link zie hieronder.
  • wat de taxatiewaarde van de woning is,
  • wat u van de makelaar kunt verwachten tijdens het verkoopproces,
  • wat de kosten zullen zijn.

Oriëntatie met financieel adviseur
Naast een gesprek met de verkoopmakelaar heeft u een oriënterend gesprek met de financieel adviseur. (LINK) Samen wordt bekeken welke opties er zijn om een oude hypotheek mee te kunnen nemen naar de volgende koopwoning. Tevens krijgt u inzicht hoeveel er eventueel bijgeleend moet worden en of dit in uw situatie past.

Informatie van uw woning verzamelen
U gaat samen met uw makelaar het huis verkopen. Als u akkoord gaat met de samenwerking, dan kan alle belangrijke informatie over uw huis verzameld worden. Denk hierbij aan een vragenlijst, plattegronden, roerende zakenlijst, eigendomsbewijs, legitimatie, bereikbaarheid, gewenste presentaties en het energielabel. Hoe meer informatie er beschikbaar is, hoe gemakkelijker het verkoopproces gaat.

Verkooppresentatie
Beeld is bij een verkoop erg belangrijk. Daarom maken we een afspraak voor een fotoreportage. Hoe komt de woning het beste uit de verf? Kunt u het zelf, of is er advies van bijvoorbeeld een stylist nodig? De makelaar bespreekt al deze punten. Uw makelaar maakt de gewenste presentatie klaar. Daarna stemt hij/zij met u af of de presentatie is goedgekeurd.

Op zoek naar kopers
Via internet bereiken we een grote hoeveelheid mogelijke kopers, een handjevol kijkers vraagt een bezichtiging aan. De makelaar besteedt veel aandacht aan de bezichtiging en zorgt er zoveel mogelijk voor dat de kijker tot een aankoop overgaat.
  • Wij geven oprechte aandacht aan de kijker.
  • Wij verstrekken alle relevante informatie.
  • Wij beantwoorden uw vragen.
  • Wij bellen een kijker na, of hij/zij het huis wil kopen.

Duurt het lang voordat er een bezichtiging komt? Uw makelaar doet zijn best om regelmatig de stand van zaken met u te bespreken en het verkoopplan daarop aan te passen.

Bod op uw huis
Het eerste bod is gedaan. Uw makelaar brengt het bod over en legt u uit hoe om te gaan met het bod. Prijs en andere voorwaarden worden nu afgestemd. Vaak resulteert een bod in een verkoop, maar soms komen partijen niet voldoende tot elkaar. Het is een kwestie van aanvoelen, respect, kennis van de markt en omstandigheden.

Mondeling akkoord en koopovereenkomst
Indien er een akkoord wordt bereikt, zorgt de verkoopmakelaar ervoor dat er een koopovereenkomst wordt opgesteld, en zorgt hij/zij voor een tijdige ondertekening van de stukken. Uw woning blijft aangeboden op de huizenmarkt, totdat de koop daadwerkelijk rond is.

Eindinspectie en sleuteloverdracht
Zodra de concept akte van levering door de notaris is opgemaakt wordt deze gecontroleerd. Ook wordt er een afspraak gemaakt voor de eindinspectie inclusief de opname van uw meterstanden.
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring