Als makelaar zijn wij vaak op pad | Bij voorkeur bezoek op afspraak

Blokzijl – Oude Verlaat 4

Hulp nodig?

Wij helpen je graag met het zoeken naar de juiste oplossing voor jouw vraag.
Aarzel niet om contact met ons op te nemen en bel direct!

0527 - 25 33 70 - 0521 - 82 02 10

Blokzijl – Oude Verlaat 4

Postcode
8356 DJ
Plaats
Blokzijl
Koopprijs
€ 375.000,- k.k.
Direct contact opnemen over deze woning? Bel direct naar 0527 - 25 33 70 of 0521 - 82 02 10 Mail direct naar [email protected]
Of kom met ons in contact!
Woningaanvraag

Omschrijving

Een prachtig verbouwde smederij uit ca. 1800 die omgebouwd is tot een comfortabele woning. Dat is wat deze verrassende woning met authentieke voorgevel nabij de havenkolk van het handelsstadje Blokzijl u biedt. Deze woning geheel gestript, gerenoveerd, geïsoleerd en gemoderniseerd, met een comfortabele woning als resultaat.

De authentieke voorgevel is een sieraad voor het oog, en ook de – op de achtergrond gelegen toren – maakt het beeld compleet.

Indeling: entree, meterkast, ruime living met eiken houten vloer en prachtige raampartijen, die uitzicht bieden over het Oude Verlaat.

Aansluitend een eetkamer met daarachter de in 2022/23 vernieuwde keuken, in hoek opgesteld met de volgende inbouwapparatuur: inductieplaat, afzuigkap, koelkast, vrieskast en vaatwasser.

Vanuit de eetkamer bereikt u de hal aan de achterzijde, welke toegang geeft tot zowel het hangtoilet met fontein in de kleurstelling wit/antraciet met rode accenten, als naar de badkamer en de berging. De ruime badkamer beschikt over een ligbad met whirlpoolfunctie, douchehoek, dubbele wastafel met meubel en een vaste kast. Dit eveneens in de kleurstelling wit/antraciet met rode accenten. Vervolgens is er een inpandige berging/bijkeuken.
Op de begane grond onder de plavuizen ligt vloerverwarming.

Via de trap in de eetkamer bereikt u de eerste verdieping. Naast een overloop zijn er vier (slaap)kamers beschikbaar. Deze zijn allen netjes afgetimmerd en gestoffeerd.
In de werkkamer is een CV-kast met daarin de opstelling van de Nefit HR ketel 2009.

Achter de woning is een buitenplaats met mogelijkheid voor een loungehoek. Verder is er in 2013 een houten schuur geplaatst.

Deze woning is gebouwd omstreeks 1800 en is voormalig in gebruik geweest als smederij. Bij de renovatie in 2008 en 2009 is de woning voorzien van vloerverwarming op de begane grond onder de plavuizen, vernieuwde kozijnen met HR++ glas, en zijn de binnenmuren na-geïsoleerd. Zowel de begane grondvloer als het dak zijn geïsoleerd en de elektrische bedrading en meterkast zijn opnieuw aangelegd. In 2022 zijn de schoon metselwerk wanden gestuct. De woning verkeert in een goede staat van onderhoud.

Verder heeft deze woning – net als vele karakteristieke woningen in de binnenstad van Blokzijl – een status van beschermd stads- en dorpsgezicht. Dit betekent dat het uiterlijk van de woning, waaronder het pannen dak, niet zomaar mag worden gewijzigd.

Blokzijl kent een aantal prachtige restaurants, die mede het fijne leefklimaat bepalen. Nabijgelegen bewoners ervaren hier over het algemeen geen hinder van, zo ook niet de eigenaren van Oude Verlaat 4. Voor de woning zijn voldoende openbare parkeervoorzieningen.

Al met al een prachtige woning waar u zo in kunt. Vanuit de woonkamer kunt u nog net de prachtige havenkolk van het vestingstadje zien.

Kenmerken

Koopprijs
€ 375.000,- k.k.
Status
Verkocht onder voorbehoud
Inhoud
554 m3
Bouwjaar
1800
Perceel
138 m2
Bijzonderheden
Beschermd stads of dorpsgezicht
Woonoppervlakte
149 m2
Perceel
138 m2
Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
4
Aantal badkamers
1
Soorten
Geen garage

Foto's

Contact opnemen

0527 - 25 33 70 of
0521 - 82 02 10
Op werkdagen van 9:00 - 17:00
[email protected]
Direct mailen?
Contact opnemen

Heeft u behoefte aan advies?
Wij bellen jou!

Als makelaars zijn wij vaak op pad. | Bezoek bij voorkeur op afspraak.
Copyright © 2024 Middelbrink Makelaardij. Realisatie: WDA